Si no pot veure correctament aquest e-mail, premi aquí

Jornada de pràctiques dels alumnes que cursen un Cicle Formatiu d’Activitat Esportives
   
Les instal·lacions del Port han estat el marc de les pràctiques que han portat a terme els alumnes de l’IES Ribera Baixa del Prat de Llobregat del Cicle Formatiu de Grau Superior en Animació d’Activitats Físiques i Esportives.
    més informació »
El Ferreret, un vaixell amb un sistema de propulsió ecològic lliure de CO2, va fer escala fa escala al Port de Mataró
   
A meitats del mes de maig, i seguint la ruta que feia per diferents ports de Catalunya, El Ferreret i la seva tripulació ens va visitar.
    més informació »
Renovat el conveni amb la Creu Roja amb més efectius i un horari més ampli
   
Renovat el conveni amb la Creu Roja amb més efectius i un horari més ampli.
    més informació »
Presentació de les 2es Jornades Gastronòmiques del Peix i Marisc de Mataró
   
El dia 15 de juny es va donar el tret de sortida a la segona edició de les Jornades Gastronòmiques del Peix i Marisc de Mataró.
    més informació »
L’únic port del maresme amb bandera blava
   
El Consorci Port de Mataró, pioner en el sector portuari en aspectes mediambientals, ha obtingut un any més des de 1998 ininterrompudament, la Bandera Blava que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) en reconeixement a la netedat, la seguretat, l’entorn natural i el respecte mediambiental del front marítim.
    més informació »
El nou paviment de l’entorn de l’hotel del port, respectuós amb el medi ambient
   

“Air clean” és com s’anomena el paviment que s’ha instal·lat a l’entorn del futur hotel. Es tracta d’un paviment amb propietats fotocatalítiques que contribueixen en la reducció de la contaminació atmosfèrica al voltant d’un 30%.

L’empresa Breinco, de Llinars del Vallès, és la responsable de la fabricació d’aquest paviment, fet de diòxid de titani, que elimina els elements contaminants de l’aire com els òxids de nitrogen i els hidrocarburs orgànics a una velocitat aproximada trenta vegades superior a la que ho faria un paviment estàndard.

Al procés fotocatalític hi intervé la llum solar i un compost químic: el diòxid de titani, que es troba a les lloses del paviment, a més, si tenim en compte que les radiacions solars davant del mar són majors, aquest procés encara pot accelerar-se més en el cas del Port.

A nivell estatal, el paviment del Port de Mataró és el projecte més ambiciós de l’empresa Breinco, tant per la dimensió del projecte com per l’extensió de la superfície.

El Consorci Port de Mataró, conscient de la importància del respecte a l’entorn, intenta, en la mesura que és possible, integrar aspectes mediambiental i mesures de sostenibilitat en tots els seus projectes com aspectes fonamentals i necessaris. 

En el cas de les obres dels entorns de l’hotel, a banda del paviment, s’hi instal·laran contenidors soterrats que evitaran el mal olor que es pot produir pels residus orgànics dels restaurants del Port.

Tanmateix, els promotors de l’hotel Atenea Port Mataró també han comptat en mesures sostenibles al preveure la instal·lació d’un sistema de recollida de les aigües pluvials al sostre de l’edifici i que, un cop emmagatzemada en un dipòsit, s’aprofitarà pel reg de les zones verdes o la neteja.

Del 27 al 30 de juny
"Fes-te a la mar”, activitats al voltant de la mar per a tothom
Organitza: Escola de Vela i Fundació Vodafone

17/06/2011 - 18:00h
Processó del Carme
Organitza: Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors

03/08/2011 - 20:00h
Inici del curs d’una estrella d’escafandrisme
Organitza: SPAS

20/08/2011 - 17:00h
Inici del curs de busseig de nitrox
Organitza: SPAS

TV3 escull racons del port per la sèrie “La Riera”
Els localitzadors de la sèrie “La Riera” de Televisió de Catalunya han escollit diversos racons de les instal·lacions del Port per la gravació de la sèrie de sobretaula.

Els pantalans i algun dels restaurants del Port han rebut la visita d’uns clients molt especials: els actors de “La Riera” que hi ha passat diverses jornades de gravació i de treball.

www.portmataro.org